שלום לך!     התחבר / שכחתי סיסמא מילים לומדים עם מילומטר פסיכומטרי

טיפים לבחינה הפסיכומטרית

מה מומלץ לעשות לפני הקורס?

  1. מומלץ מאוד לבצע הכנה לנושאים בסיסיים באלגברה. אם באמצעות ספרים שהמכון מספק, ואם בכל אמצעי אחר עבור הלומדים ע צמאית. כדאי לוודא שליטה מוחלטת בפעולות חשבון, שברים, חזקות, שורשים, משוואות בנעלם אחד ובשני נעלמים, כללי חלוקה , נוסחאות הכפל המקוצר, ערך מוחלט ואי שיוויונים.
  2. שינון מילון הפסיכומטרי בעברית. על מנת לחלק את עומס הלימודים באופן אחיד וסביר, כדאי להתחיל בלימוד המילים לפני הק ורס, כך שתוספת שיעורי הבית בקורס הפסיכומטרי לא תגרום לעומס בלתי סביר. לתשומת ליבכם, אין להתחיל מוקדם מידי - שכן ל א כדאי שנשכח את המילים עד קיום הבחינה. הזמן המומלץ לתחילת לימוד המילים הוא שלושה וחצי חודשים לכל היותר. ישנם אמצעי שי נון מילים שונים לבחינה הפסיכומטרית, אני ממליץ על תוכנת מילומטר באתר www.milometer.co.il – התוכנה המובילה ללא עוררין בתחום לימוד המילים לפסיכומטרי.
  3. הרשמה לבחינה. כדאי לבצע את ההרשמה לבחינה הפסיכומטרית כמה שיותר מוקדם. כמעט בכל כיתת פסיכומטרי, אני מוצא עצמי אומר שאין שאלה "האם מישהו מהכיתה ישכח להירשם בזמן", כיוון שהשאלה האמיתית היא "מי ישכח להירשם בזמן". כמובן שאין זה סוף העולם להירשם בהרשמה מאו חרת, אולם בוודאי שביצוע הבחינה הפסיכומטרית באזור מרוחק ממקום מגוריכם, נסיעה ברכבת בבוקר הפסיכומטרי וכדומה לא יסייעו להצלחתכם בבחינה.
  4. קריאה בשפה האנגלית. רבים התלמידים שמגיעים בגישה ש"אין מה לעשות, אנגלית - לא השטח שלי". מניסיוני, ניתן לפתור את החלק באנגלית - מבלי לדעת את השפה האנגלית על בורייה. לצערי אין ביכולתי לשכנע כאן, א ולם תלמידי יעידו על כך שיש אמת בדברי. יחד עם זאת, אני ממליץ בחום להתאמן בקריאת קטעים באנגלית, וכמה שיותר - הרי זה מש ובח. מומלץ לקרוא קטעים ממגזין נשיונל ג'יאוגרפיק, סיינטיפיק אמריקן וכדומה.

תחילת קורס הפסיכומטרי

  1. במרבית מכוני הפסיכומטרי יזכה כל תלמיד למבול של שיעורי בית, לעיתים אף במינון בלתי אפשרי. כך, בזמן שאת מרבית מרצו משקיע התלמיד בלהדביק את פערי שיעורי הבית, "שוכח" התלמיד לוודא שאכן כל נושאי הלימוד מובנים לו במלוא מאת האחוזים. עליכם להקפיד, בכל נושא, לוודא הבנה מוחלטת בחלקים התיאורטיים, בהבנת השאלות ובהבנת ניסוחי השאלות. הרי אם לא נבין, מה ייטיב עימנו תרגול אינסופי של שאלות?
  2. עבדו לפי לוח זמנים מדויק. בין אם אתם תלמידים בקורס ובין אם לאו, עליכם לחלק בתבונה את הזמן הנותר עד הבחינה, ולתכנן בצורה מושכלת את התאריכים בהם תלמדו כל נושא, עד ללימוד מלא של כלל הנושאים. www.milometer.co.il – התוכנה המובילה ללא עוררין בתחום לימוד המילים לפסיכומטרי.
  3. לימוד בזוגות. מומלץ מאוד ללמוד ולהכין שיעורי בית בזוגות. לעיתים קרובות, תוכלו לחלוק ידע ומידע, ובמקרים רבים אחרים - תוכלו אפילו להבין נושא בצורה מעמיקה יותר, רק אם תנסו להסביר אותו לחברכם.

הבחינה הפסיכומטרית

  1. רמת החומר בבחינה הפסיכומטרית איננה גבוהה. ואולם, בכל זאת, אחוזי ההצלחה אינם מרקיעי שחקים. ככל שתתקדמו בלימוד הנושאים לבחינה תגלו שאין סיבה לעשות טעויות. במקביל תגלו שמרבית הטעויות אינן אלא טעויות שמקורן בתשומת לב או בחוסר ריכוז. ניתן בחלק גדול מהמקרים להתגבר על מכשול זה, אם אחרי שפתרתם את השאלה, ורגע אחד לפני שאתם מקיפים את התשובה הנכונה, תחזרו לקרוא בשאלה - מה בדיוק נשאלתם. כך, תוכלו להימנע מהמשפט "איך לא שמתי לב???" אחרי הבחינה.
  2. בחלקים המילולי והאנגלית - מומלץ מאוד לפעול בשיטה של פסילת התשובות, ולא חיפוש אחר התשובות הנכונות.
  3. בחלק הכמותי בפסיכומטרי - באם נתקלתם בשאלה שאיננה מאירה לכם פנים, כדאי פשוט לנסות ולהציב את התשובות המספריות בתוך השאלה. אני מבטיח לכם: רק תשובה אחת תתאים.
  4. ניהול זמן נכון הוא חוק בל יעבור. עליכם להיות ערניים לזמן הבחינה, ולתכנן היטב את ניצול הזמן העומד לרשותכם.
  5. כל השאלות בבחינה מזכות אתכם בניקוד אחיד. לפיכך, תהיה זו טעות להתעכב על שאלה ספציפית. במקרה בו אינכם מצליחים לענות על שאלה, דלגו עליה, סמנו אותה בסימן בולט וחזרו אליה בסיום הפרק אם יוותר לכם זמן כמובן.
באופן כללי, אני ממליץ על גישה חיובית לבחינה. היו נבונים, ובמקום לרטון "אינני יכול לעשות זאת", ולפרט באוזני חבריכם מדוע אינכם מסוגלים לכך, שאלו את עצמכם "איך אוכל לעשות זאת בצורה הטובה ביותר". בעיני, אין דברים מסובכים, ישנם רק אנשים שמסבכים את הדברים.

בהצלחה לכולכם.


המאמר באדיבות מתמטיקס.